X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Locatarii, nemulțumiți de repartizarea diferenței de apă

19 ian. 2015,, 16:15   Societate
6321 6

Foto: santex-m.ru

În ultimul timp s-au înregistrat numeroase adresări din partea chișinăuienilor la întreprinderile municipale pentru gestionarea fondului locativ cu privire la repartizarea diferenței de apă. Șeful Direcției generale locativ-comunale şi amenajare a capitalei, Petru Gontea, a anunțat că „timp de trei zile, circa 1500 de locatari au depus plîngeri în legătură cu faptul că nu doresc să achite diferența de doi metri cubi de apă caldă și doi metri cubi de apă rece. Zilnic, la Direcție parvin în jur de 60-70 de adresări”.

„Nu era legea, era ușor, a apărut legea – a devenit imposibil”, a reacționat primarul general, Dorin Chirtoacă.

La Infocom au fost înregistrate 2500 de adresări, 85 % dintre acestea referindu-se la repartizarea volumului de apă. Majoritatea plîngerilor vin din partea locatarilor care au indicat consum zero de apă. Infocom anunță că urmează să se facă o analiză a acestor declarații, iar cei care într-adevăr nu consumă apă vor fi scutiți de achitarea diferenței.

Viceprimarul Vlad Coteț a opinat că „este cazul ca la etapa actuală să fie verificată prezentarea informației de către consumatori. Mai apar, paralel cu această problemă, și urmările hotărîrii Guvernului în legătură cu surplusurile la proprietarii de cazangerii autonome. Sînt etaje unde este practic lichidată coloana și apartamentele pot fi încălzite numai de la podea. De aceea, consider că nu este cazul ca acești consumatori să achite integral 20%”.

Reprezentanții companiei „Apă-Canal Chișinău” au declarat că trebuie de așteptat pînă cînd Agenția Națională pentru Reglementare Energetică va aproba întreg pachetul de documente.

Dorin Chirtoacă s-a arătat nemulțumit de situația creată: „De cîțiva ani Primăria e pe post de guvern: face legi, desface legi… Și iar Chirtoacă e de vină! De ce nu se explică corect la oameni?! Oamenii se plîng la serviciile „Apă-Canal”, „Termocom” și răspunsul e foarte simplu: primarul a emis dispoziție, toate întrebările adresați-le primarului. Foarte frumos! Eu vă ajut pe dumneavoastră și toate vin în capul meu”.

„Către locatari sînt două cerințe: să aibă contoare la timp verificate și să arate de fiecare dată indici corecți ai contoarelor la sfîrșitul fiecărei luni”, a completat Dorin Chirtoacă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?