X 
Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

Moldova va spori livrările de vinuri și fructe în Belarus

19 ian. 2015,, 09:30   Economie
3897 0
Foto: noi.md
Moldova intenționează să majoreze livrările de băuturi alcoolice, fructe și legume, precum și semințe de porumb în Belarus, relatează NOI.md.

Acest fapt l-a comunicat ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare al Moldovei, Vasile Bumacov, care a menționat că oportunitatea sporirii livrărilor de aceste produse din Moldova în Belarus a fost examinată în cadrul unei întrevederi cu viceministrul Agriculturii al Republicii Belarus Leonid Marinici, susținute la Berlin în cadrul participării la Expoziția Agricolă Internațională „Săptămîna Verde – 2015”.

Părțile au discutat posibilitățile dezvoltării relațiilor comerciale în domeniul complexului agroindustrial. Alte detalii ale întrevederii nu au fost dezvăluite.

De menționat că în ultimii cîțiva ani Belarusul deține primul loc după consumul de băuturi alcoolice din Moldova. Pînă la introducerea embargoului rus asupra livrărilor de fructe și legume din Moldova piața belarusă era a doua după volumul de desfacere a produselor agricole moldovenești.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?