X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4017

Arabia Saudită a luat măsuri contra grupării Statul Islamic. Graniţa cu Irak va fi fortificată

17 ian. 2015,, 20:30   Externe
5486 0

Foto: itar-tass.com

Un atac sinucigaş produs săptămâna trecută, la graniţa saudită şi care s-a soldat cu uciderea a doi vameşi şi a comandatului acestora, a dus la luarea deciziei construirii unei bariere care să fortifice graniţa cu Irak, ce se întinde pe o distanţă de 965 de kilometric. Scopul acestei construcţii va fi de-a apăra ţara de invazia grupării teroriste Stat Islamic.

Deşi gruparea teroristă, care în prezent ocupă vaste teroritorii din Siria şi Irak, nu a revendicat acest atentat, un analist local a apreciat că a fost vorba despre primul atac SI asupra Arabiei Saudite.

Drept urmare, familia regală din Arabia Saudită a decis să construiască o barieră care să întărească securitatea la graniţa cu Irak. Proiectul a fost inaugurat anul trecut de regele Arabiei Saudite, Abdallah bin Abdulaziz al-Saud, la scurt timp după ce insurgenţii Statului Islamic au ajuns pe teritoriul Irakului.

Construcţia va presupune două rânduri de garduri şi un şanţ la mijloc. Proiectul prevede 78 de turnuri de supraveghere, dotate cu radar, opt centre de comandă, precum şi posturi de gardă, conform Daily Mail. Zece vehicule de supraveghere, 32 de centre de intervenţie, precum şi trei echipe de intervenţie rapidă, vor face parte din măsurile luate de oficialităţile saudite. Radarele ce vor fi instalate pot depista persoane până la o distanţă de 20 de kilometri, iar autovehicule până la o distanţă de 40 de kilometri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?