Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

O parte din populația Moldovei nu corespunde recomandărilor statisticienilor europeni

17 ian. 2015,, 13:45   Societate
10015 13
Foto: noi.md
Doar o pătrime din numărul angajaților portalului de știri NOI.md a fost chestionată în cadrul recensămîntului populației Moldovei, efectuat în luna mai a anului trecut.

Mai mult, nechestionați au rămas nu numai angajații agenției de știri, ci și membrii familiilor lor. Este greu de apreciat în ce măsură acest raport vizează întreaga populație a țării, și totuși...

Conducerea Biroului Național de Statistică (BNS) a lansat un comunicat în care a respins acuzațiile la adresa sa, legate de datele eronate ale recensămîntului populației.

Totodată, BNS a menționat că recensămîntul a fost efectuat în conformitate cu recomandările Conferinței statisticienilor europeni și în corespundere cu legislația.

Mai mult decît atît, s-a dovedit că rezultatele preliminare, publicate pe pagina oficială a BNS la 31 decembrie 2014, nu conțin datele privind naționalitatea și limba de comunicare a celor chestionați, iar informația difuzată de mass-media ”nu aparține BNS și constituie o scurgere de date”. Potrivit comunicatului, acest caz a ajuns în vizorul Procuraturii și Serviciului de Informații și Securitate.

În baza acestor considerente, pot fi făcute următoarele concluzii: o parte din populația Moldovei nu corespunde recomandărilor Conferinței statisticienilor europeni și legislației. Pentru a afla cît constituie această parte cel puțin în expresie numerică, fără a aborda și alte date, probabil este nevoie de recensămîntul acestui segment al societății noastre – a celui nechestionat.

O altă concluzie logică este că, ținînd cont de denaturarea datelor chestionarelor, adepții unionismului o duc destul de prost și nicidecum nu corespund indicatorilor mult rîvniți datele securizate privind numărul cetățenilor Moldovei care s-au declarat români, precum și numărul celor care consideră limba română drept limbă de stat, și nu cea moldovenească.

De aceea, este clar de ce datele au fost secretizate. Totodată, existența scurgerii de date presupune înseși existența datelor. Atunci publicați-le și nu creați probleme suplimentare Procuraturii și SIS-ului, preocupați de combaterea corupției și extremismului în țară.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?