X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

UE va ajuta Moldova să depășească dificultățile generate de embargoul rusesc

17 ian. 2015,, 15:00   Economie
7676 6

Foto: ziuaveche.ro

Uniunea Europeană va continua să sprijine Republica Moldova în procesul de depășire a dificultăților generate de introducerea embargoului rusesc asupra produselor agricole.

În plus, UE va continua să sprijine modernizarea sectorului agricol din Republica Moldova. Asigurările au fost date de comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală, Phil Hogan, în cadrul unei întîlniri la Berlin cu ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova, Vasile Bumacov, care a avut loc pe teritoriul expoziției agricole internaționale „Săptămîna verde 2015”, relatează NOI.md.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii, Vasile Bumacov i-a vorbit comisarului european despre procesele de transpunere în fapt a acordurilor de asociere şi de liber schimb dintre UE şi Republica Moldova la capitolul agricultură, despre exportul în creştere a produselor agricole în Uniunea Europeană, dar şi despre complicaţiile şi prejudiciile cauzate de embargoul rusesc. Comisarul european a confirmat că autoritățile Uniunii Europene sînt predispuse să sprijine Moldova şi în continuare în înlăturarea dificultăţilor cauzate de restricţiile venite din partea Rusiei şi în modernizarea sectorului agricol.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?