X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Astăzi, în Moldova este marcată Ziua Diplomatului

17 ian. 2015,, 10:21   Societate
4492 0

Foto: infomarket.md

Diplomații din Moldova își sărbătoresc astăzi, al doilea an consecutiv, ziua profesională. MAEIE a propus declararea datei de 17 ianuarie drept Ziua Diplomatului, pentru că la această dată, în anul 1992, a fost depusă cererea de aderare a Republicii Moldova la Organizația Națiunilor Unite. Acest fapt a marcat începutul procesului de consolidare și afirmare a țării noastre ca subiect de drept internațional. În consecință, activitatea diplomatică din Moldova s-a intensificat, notează NOI.md.

Cu ocazia Zilei Diplomatului, mai mulți ambasadori moldoveni și persoane notorii din diplomația țării au publicat mesaje despre menirea funcției de diplomat sau despre proiectele care le-au marcat activitatea.

„Este de datoria noastră să depunem toate eforturile pentru a uni societatea în jurul ideii de integrare europeană și să muncim, în continuare, pentru a asigura un viitor prosper și stabil cetățenilor noștri”, a declarat ministrul în exercițiu al Afacerilor Externe, Natalia Gherman.

„Nu este o cauză mai nobilă decît să-ți dăruiești toată priceperea, energia și sufletul pentru rezultate vizibile în progresul moral, luminarea intelectuală și propășirea materială a țării tale”, spune ambasadorul Moldovei în Cehia, Ștefan Gorda.

„Activitatea diplomaților este deosebit de importantă mai ales pentru așa țări ca Moldova, fiindcă țările mari pot face o politică mare, iar țările mici trebuie să promoveze o politică deșteaptă”, afirmă Igor Corman, fost ambasador al Moldovei în Germania în perioada anilor 2004-2009.

Republica Moldova are 38 de ambasade, consulate şi alte reprezentanţe în străinătate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?