X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Președintele Letoniei: Relațiile "stabile și previzibile cu Rusia sunt în interesul UE"

16 ian. 2015,, 22:00   Externe
5085 2

Foto: agerpres.ro

Relațiile "stabile și previzibile" cu Rusia, în special în domeniul luptei antiteroriste, "sunt în interesul Uniunii Europene (UE)", este convins președintele Letoniei, Andris Berzins, informează agenția de presă TASS.În fața unei amenințări crescânde din partea terorismului islamist și pentru contracararea acestui rău este necesar să fie dezvoltată cooperarea cu Rusia, a declarat președintele Letoniei, Andris Berzins, într-un interviu pentru revista germană Focus, din care sunt publicate vineri fragmente de către agenția de presă rusă.

'Rusia este amenințată la rândul ei de terorism. Cred că ar trebui să cooperăm mult mai strâns cu Moscova, pentru a respinge împreună amenințările teroriste', a subliniat liderul leton. În opinia lui Andris Berzins, relațiile 'stabile și previzibile cu Rusia sunt în interesul UE', iar 'într-o perspectivă pe termen lung ele sunt mai importante decât armatele puternice și sistemele de securitate'.

Letonia, care în prezent deține președinția Consiliului UE, 'tinde spre îmbunătățirea relațiilor' cu Rusia, a subliniat Berzins. Liderul leton a mai anunțat că lunea viitoare miniștrii de externe ai țărilor din UE vor discuta despre formatul participării țărilor UE la sărbătorirea, la Moscova, a jubileului de 70 de ani de la Victoria în cel de-Al Doilea Război Mondial.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?