X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Papa Francisc, despre atentatele din Franţa: Oamenii nu pot insulta credinţa altora

16 ian. 2015,, 19:00   Externe
4835 1

Foto: obozrevatel.com

Papa Francis a declarat, referitor la atentatele teroriste din Franţa, că „oamenii nu au dreptul de a lansa provocări, nu pot insulta credinţa altora, nu o pot lua în derâdere”. Suveranul Pontif a susţinut totodată că este de acord că libertatea de exprimare este un "drept fundamental" dacă opinia serveşte binelui comun.

"Oamenii nu au dreptul de a lansa provocări, nu pot insulta credinţa altora, nu o pot lua în derâdere", a declarat Papa Francisc, referindu-se la situaţia din Franţa, unde revista satirică Charlie Hebdo a fost victima unui atentat terorist, care s-a soldat cu 12 morţi.

„Oamenii nu au doar libertăţi şi drepturi, au şi obligaţia de a spune ce gândesc, pentru binele comun. Utilizarea libertăţii de exprimare este legitimă, dar fără a ofensa. Pentru că, dacă un prieten spune lucruri rele despre mama mea, îi pot da un pumn, este normal. Nu poţi provoca, nu poţi insulta credinţa altora, nu o poţi lua în derâdere", a completat Papa Francisc.

Suveranul Pontif a mai afirmat că „există foarte mulţi oameni care vorbesc de rău alte religii, le iau în derâdere; aceşti oameni sunt provocatori". "Nu poţi declanşa războaie, nu poţi omorî în numele religiei! (...) Este o aberaţie", a completat Suveranul Pontif.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?