Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

1000 de locuri de muncă – la reabilitarea drumurilor în anul 2015

16 ian. 2015,, 15:00   Societate
6018 0
Foto: tv7.md
La reabilitarea drumurilor din Republica Moldova din fonduri externe, în anul 2015 vor fi create cel puțin 1000 de locuri noi de muncă. Informația a fost comunicată de reprezentanții companiilor internaționale de construcții „Evrascon”, „PA&CO” și „OHL” în cadrul ședinței care s-a desfășurat la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, informează NOI.md.

În cadrul ședinței la care au mai participat ministrul în exercițiu al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, și responsabili de la Administraţia de Stat a Drumurilor, a fost făcută o evaluare a situației în domeniu și trasate obiectivele pentru perioada următoare.

Reprezentanţii companiilor de construcții au anunțat că au depășit problemele de proiectare existente, au mobilizat tehnica și au dat asigurări că lucrările vor reluate în ritm sporit, astfel ca întîrzierile să fie recuperate la maximum.

În cadrul discuției s-a menționat că unele companii străine angajează pînă la 93% muncitori locali. Aceste proiecte sînt de importanță majoră pentru Moldova, inclusiv sub aspect social. Tergiversarea lor este inacceptabilă, iar pentru întîrzieri vor fi sancționate. Astfel, companiei „PA&CO”, care lucrează pe traseul Chișinău-Giurgiulești, pentru întîrzieri deja îi sînt calculate penalități semnificative.

La solicitarea lui Vasile Botnari, companiile de construcții au acceptat să primească la practică studenți ai școlilor profesional-tehnice din Moldova, pentru a pregăti specialiști în domeniul reabilitării drumurilor. Potrivit oficialului, acesta este un sector al economiei unde în următorii ani vor fi create mii de locuri de muncă bine plătite și pentru aceasta este nevoie de specialiști calificați.

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor a lansat, în anul 2014, şantiere noi de reabilitare a traseelor naţionale Chişinău-Ungheni-Sculeni, Hîncesti-Lapusna, Chişinău-Giurgiuleşti, Hîncești-Cimișlia. Costul acestor proiecte se estimează la circa 2,3 miliarde de lei, banii fiind alocați din fondurile Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Băncii Europene de Investiţii şi Comisiei Europene.

Tag: reabilitarea drumurilor, Vasile Botnari, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Chişinău-Ungheni-Sculeni, Hîncesti-Lapusna, Chişinău-Giurgiuleşti, Hîncești-Cimișlia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?