Eurovision stiri: 524
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4013

CCA va monitoriza radiodifuzorii în privința respectării volumului minim de producţie autohtonă

16 ian. 2015,, 12:45   Societate
4018 0
Foto: newsmaker.md
Pe parcursul anului 2015 Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) va monitoriza radiodifuzorii la capitolul respectării volumului minim de producţie autohtonă, care constituie 30% din volumul total de emisie. O decizie în acest sens a fost adoptată joi de către CCA cu unanimitate de voturi.

Potrivit agenţiei "Infotag", preşedintele CCA, Dinu Ciocan, a menţionat la începutul şedinţei că problema difuzării produsului autohton în orele de maximă audienţă este una foarte acută, iar radiodifuzorii care respectă aceste cerinţe pot fi număraţi pe degete.

"Această situaţie alarmantă prejudiciază interesele consumatorilor de programe. Noi ne-am autosesizat în anul 2012 şi am adoptat o decizie care obligă radiodifuzorii să realizeze produse autohtone în proporţie de 30%, însă un grup de radiodifuzori au acţionat decizia în instanţă", a spus Ciocan.

Potrivit lui, în septembrie 2014 Curtea Supremă de Justiţie a respins recursul radiodifuzorilor, lăsînd în vigoare decizia CCA din 28 decembrie 2012.

"Avînd în vedere că în acea perioadă ne aflam în preajma campaniei electorale pentru alegerile din 30 noiembrie, considerăm că acum este momentul să revenim la monitorizarea respectării acestei decizii. Prin urmare, fac apel către radiodifuzori să se responsabilizeze şi să respecte condiţiile licenţelor de emisie, inclusiv procentajul minim de difuzare a produselor autohtone. Pe parcursul anului vor fi efectuate monitorizări, vom examina rapoarte şi vom acţiona în interesul consumatorilor de programe", a spus preşedintele CCA.

Consiliul a decis că vor fi monitorizaţi etapizat 17 radiodifuzori pe parcursul a şapte zile fiecare. Printre aceştia se numără posturile de televiziune Prime, Canal 2, Canal 3, Alt TV, Pro TV, TV 7, Super TV, N4, Acasă Moldova, Bravo, RTR Moldova.

Preşedintele CCA a menţionat că în contextul alegerilor locale din acest an, CCA va monitoriza radiodifuzorii şi la capitolul respectării pluralismului de opinie în cadrul programelor de ştiri.

"Situaţia este gravă şi la acest capitol, fapt confirmat de către monitorizările efectuate în contextul alegerilor parlamentare din toamna anului trecut", a spus Ciocan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?