Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4031

Ghimpu s-a răzgîndit: Nu vreau să fiu președinte, vreau Banca de Economii

15 ian. 2015,, 12:30   Politică
11469 10

Foto: noi.md

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, se arată indignat de acuzațiile care i se aduc în ultima perioadă, precum că din cauza lui, PLDM și PD se vor alia cu PCRM. Într-un comentariu postat pe o rețea de socializate, liberalul ironizează întreaga situație, notează NOI.md.

“«Mihai Ghimpu vrea preşedinte»..., «Din cauza lui Ghimpu, PLDM și PD vor face alianță cu PCRM»... Ca să fie clar! Eu nu vreau președinte! Eu vreau Banca de Economii, fiindcă președintele dă medalii și ordine, iar banca dă miliarde. Iată așa «dragii mei prieteni» care țipați din sala de decolare a Aeroportului. Vreau doar 17 miliarde de lei și atît. E mult? Nu cred! Zbor ușor, națiune!”, a scris Ghimpu.

Referindu-se la situația politică actuală din Republica Moldova, politicianul a citat un pasaj dintr-un comentariu politic făcut de poetul Mihai Eminescu și publicat în ziarul „Timpul”, în anul 1880:

„Din momentul în care interesul material de a ajunge la putere precumpăneşte, o spunem cu părere de rău: lupta egală în ţară şi Parlament nu mai e decît manipulul unor ambiţii personale, al unor apetituri, pe cît de nesăţioase, pe atît de vrednice de condamnat”.

Menționăm că negocierile dintre cele trei partide proeuropene în vederea formării unei coaliții de guvernare au intrat în impas după ce liderii PD și PLDM au declarat că nu au putut ajunge la înțelegere cu PL. Între timp, cele două formațiuni au început tratativele cu comuniștii, precizînd că dialogul se desfășoară într-un cadru pozitiv.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?