X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4005

Organizaţia Al-Qaida Yemen revendică atentatul de la publicaţia satirică Charlie Hebdo

14 ian. 2015,, 19:00   Externe
3557 0

Foto: puterea.ro

Organizaţia Al-Qaida în Yemen a revendicat atentatul de la publicaţia satirică Charlie Hebdo, într-o înregistrare video postată miercuri pe Internet. Organizaţia a ţinut să precizeze că atacul a fost comis la ordinul liderului Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri.

"Eroi au fost recrutaţi şi au acţionat, au promis şi au trecut la fapte, spre marea satisfacţie a musulmanilor", a declarat în înregistrarea video postată pe un site islamist Nasser Ben Ali al-Anassi, unul dintre liderii Al-Qaida în Peninsula Arabă (AQPA), filiala din Yemen a reţelei teroriste Al-Qaida, potrivit Mediafax.

"Operaţiunea a fost efectuată la ordinul emirului nostru general Ayman al-Zawahiri şi în conformitate cu voinţa postumă a lui Osama ben Laden. Noi, Al-Qaida în Peninsula Arabă, revendicăm responsabilitatea pentru această operaţiune, ca răzbunare", a adăugat sursa citată.

Liderul filialei Al-Qaida din Yemen făcea referire la autorii atentatului de la redacţia publicaţiei Charlie Hebdo, fraţii Kouachi. "Ţinem să transmitem naţiunii musulmane că noi am ales ţinta, am finanţat operaţiunea şi l-am recrutat pe şeful ei", a adăugat al-Anassi. Textul citit de acest lider AQPA era intitulat: "Răzbunare pentru profetul lui Allah: mesaj despre atacul binecuvântat de la Paris".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?