Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Avocat: În cazul Butmalai procurorii nu au întreprins niciun pas serios

14 ian. 2015,, 13:45   Societate
3315 0
Foto: vedomosti.md
În decurs de o lună de la decesul deputatului PLDM, Ion Butmalai, procurorii din Cahul nu au întreprins paşi activi, consideră avocatul familiei Butmalai, Ana Ursachi.

Contactată de agenţia "Infotag", ea a menţionat că anchetatorii din Cahul "fac trimitere la sărbătorile de iarnă".

"Avem două momente noi. Primul: pe arma găsită alături de corpul lui Butmalai nu sînt amprente. Cred că au fost şterse. Iar procurorii, în opinia mea, au înaintat o versiune tîmpită că pe mînerul cu nervuri nu s-au imprimat amprente. Şi al doilea: bileţelul de adio cu adevărat a fost scris de Butmalai", a relatat Ursachi, adăugînd că expertul grafolog susține că în timp ce scria biletul deputatul era agitat.

"De asemenea, el este convins că această stare de nervozitate nu are nimic comun cu suicidul. Adică, omul era agitat de întrevederea cu cineva, dar nu se pregătea să-şi pună capăt zilelor. Noi ştim că la o săptămînă pînă la tragedie, Butmalai a fost vizitat la Cahul de liderul fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ, şi persoane din anturajul conducerii partidului – toţi aceşti naşi, cumnaţi, fini", a spus Ursachi.

Ea a promis să mai aştepte exact o săptămînă, pînă pe 20 ianuarie, acţiuni de la procurori.

"După aceasta voi organiza o întrunire cu jurnaliştii şi voi propune propria versiune a evenimentelor din jurul decesului lui Ion Butmalai", a spus Ursachi.

Pe 9 decembrie deputatul Ion Butmalai a fost găsit mort în garajul casei sale din Cahul. În aceeaşi zi şeful Inspectoratului Naţional de Investigaţii, Ion Bodrug, a declarat că deputatul s-a sinucis. Însă mulţi consideră această versiune lipsită de temei, deoarece alături de cadavru au fost găsite două tuburi de cartuş.

Butmalai este cunoscut prin acuzaţiile dure şi repetate la adresa businessmanului Vlad Plahotniuc. În ultimele zile înainte de alegerile din 30 noiembrie, Butmalai a declarat că ştie că nu este inclus în lista electorală a PLDM, deoarece de cîteva ori a declarat public despre disponibilitatea de a desfăşura o conferinţă de presă în care va relata despre unele acţiuni ale conducerii partidului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?