X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Peste 200 km de reţele de apă şi canalizare din Chişinău vor fi reabilitate

14 ian. 2015,, 13:15   Societate
3370 0

Foto: tv7.md

Peste 200 de kilometri de reţele de apă şi canalizare din municipiul Chişinău urmează a fi reabilitate în cadrul unui program de investiţii prioritare, care urmează a fi realizat de către SA „Apă-Canal Chişinău” (ACC) cu sprijinul şi din mijloacele financiare ale BERD, BEI şi UE.

Potrivit ACC, un obiectiv pentru anul curent este şi iniţierea, de comun acord cu autorităţile publice locale şi gestionarii blocurilor de locuinţe, a unui vast volum de lucrări de reabilitare a reţelelor perimate de apă din interiorul blocurilor de locuinţe. La fel, este preconizată proiectarea şi reabilitarea staţiilor de pompare a apei brute, potabile şi apelor uzate, care prevede înlocuirea pompelor şi cablurilor electrice.

Furnizorul îşi propune să modernizeze treptat sondele arteziene de apă din Chişinău, cu creşterea considerabilă a duratei de exploatare şi asigurare a rezervelor în situaţii excepţionale. La fel, urmează a fi implementate sisteme automatizate de monitorizare non-stop a calităţii apei brute şi tratate la Staţia de tratare a apei Chişinău şi, după caz, la alte staţii de pompare. O altă prioritate este încheierea contractelor cu consumatorii din apartamentele blocurilor de locuinţe, dar şi reîncheierea contractelor existente şi instalarea şi deservirea contoarelor la branşamentele de la casele individuale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?