X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Declaraţia fracţiunii PCRM în CMC

13 ian. 2015,, 17:00   Societate
5893 4

Foto: tribuna.md

Fracţiunea PCRM în Consiliul Municipal Chişinău își exprimă profunda indignare față de declaraţiile provocatoare din ultimele zile ale şefei Direcţiei municipale cultură, Lucia Culev. Aceasta a afirmat într-un comentariu pentru presă cu privire la lipsa totală a manifestărilor în Piaţa Marii Adunări Naţionale în ziua de 7 ianuarie, dedicate Naşterii lui Iisus Hristos, că o asemenea acţiune Primăria a organizat în data de 25 decembrie. Ea a replicat: „Noi nu sîntem o sectă ca să marcăm această sărbătoare pe stil vechi”.

Fracţiunea municipală a PCRM califică această declaraţie nu doar ca o lipsă de responsabilitate şi o manifestare de grosolănie din partea unui funcţionar, pentru care interesele şi grijile cetăţenilor sînt străine. Aceste afirmaţii sînt o continuitate logică a politicii promovate de primarul general, Dorin Chirtoacă, şi anturajul său liberal. O politică bazată evident pe intenţia de a impune poporului moldovenesc valori şi practici străine, repere spirituale şi morale false.

Potrivit consilierilor comuniști, de aici porneşte şi dispreţul cinic faţă de principiile de neclintit şi tradiţiile lumii creştine din Moldova, care de veacuri a sărbătorit Crăciunul pe 7 ianuarie, de aici şi comparaţia calomnioasă a Bisericii Ortodoxe din Moldova cu o oarecare sectă, de aici şi atitudinea grosolană şi lipsa de respect faţă de sentimentele sacre ale populaţiei ţării noastre, care în proporţie de circa 90 la sută este creştină. Toate acestea au un singur scop – de a scinda unitatea şi de a menţine în continuare starea de tensiune în societate.

Fracţiunea Partidului Comuniştilor condamnă cu vehemenţă asemenea declaraţii şi acţiuni şi le califică drept extremiste şi foarte periculoase pentru Moldova şi poporul ei. De asemenea, ea consideră că este inadmisibil ca asemenea declaraţii să vină din partea şefei Direcţiei cultură a Primăriei – persoană care prin esenţă are menirea să contribuie la păstrarea tradiţiilor seculare ale poporului moldovenesc legate de cultură şi religie, principii morale şi spirituale ale societăţii. Fracţiunea PCRM consideră că Lucia Culev nu poate administra un asemenea domeniu important şi cere demiterea acesteia din funcţia de şef al Direcţiei municipale cultură.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?