Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4015

La Chișinău va fi sărbătorită Ziua Națională a Culturii – 2015

13 ian. 2015,, 17:30   Societate
5424 0
Foto: en.wikipedia.org
În perioada 14-18 ianuarie, în capitală va fi sărbătorită Ziua Națională a Culturii. Cu acest prilej Ministerul Culturii și cîteva instituții din subordine vor organiza un șir de acțiuni culturale.

Celebrarea acestui eveniment va începe pe data de 14 ianuarie, la ora 13.00, cu deschiderea unei expoziții dedicate lui Mihai Eminescu, la Biblioteca Națională. La ora 15.00, la Muzeul Național de Artă va fi deschisă „Expoziția comemorativă Dumitru Fusu”.

Pe data de 15 ianuarie vor avea loc depuneri de flori la bustul marelui poet național, iar la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală se va desfășura o conferință științifică. La Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” va fi organizată o masă rotundă cu tema „Cultura – modalitate de integrare a tinerilor în societate”. Tot în incinta Bibliotecii va avea loc ședința Cenaclului și un concurs de desene. Se va încheia această zi cu două spectacole: „Luceafărul” la teatrul cu același nume, și „Cu dor de Eminescu” la teatrul „Mihai Eminescu”.

În ziua următoare, începînd cu ora 17.00, se va desfășura „Gala Premiilor Ministerului Culturii” la Palatul Republicii, iar la Sala cu Orgă va avea loc „O seară de nai” cu profesorul Ion Negură.

Iar în ultima zi a manifestărilor prilejuite de aniversarea nașterii lui Eminescu, pe 18 ianuarie, Orchestra Națională de Cameră, în colaborare cu Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu”, vor prezenta în premieră „Monastirea Argeșului” – tablouri epice de Vlad Burlea pentru soliști, cor, orchestră și percuție, după Vasile Alecsandri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?