X 
Eurovision stiri: 521
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

Program cultural pentru luna ianuarie

13 ian. 2015,, 16:00   Societate
4130 0

Foto: ot-pusk.ru

În timp ce lumea savura clipele de vacanță prilejuită de sărbători, actorii teatrelor, interpreții de muzică au lucrat de zor spre deliciul publicului. Însă după 11 ianuarie, cînd toată lumea a revenit la muncă, aceștia și-au luat și ei o mică vacanță, de 3-4 zile, după care vor reveni pe scenă.

Sala cu Orgă își va reîncepe activitatea pe 16 ianuarie, preconizînd să dea șapte spectacole în luna curentă. Mai mult, potrivit secretarului muzical al instituției, Jana Tudose, „pe 18 ianuarie va avea loc premiera „De ziua Culturii Naționale. Monastirea Argeșului”.

„Rățușca cea urîtă”, „Romeo și Julieta” și încă șase spectacole se regăsesc în repertoriul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” în această lună, primul fiind preconizat pentru 14 ianuarie.

Două premiere vor avea loc pe scena teatrului „De pe strada Trandafirilor”: „Aventurile lui Cipollino” și „Happy end”, care pot fi vizionate din 16 ianuarie.

Teatrul „Eugen Ionescu” va prezenta, începînd cu 16 ianuarie, comedii și drame, printre care: „Chirița în provincie”, „Ultima Noapte la Madrid”, „Iubirea la proști”.

Pe 15 ianuarie, cu ocazia împliniri a 165 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, teatrul care poarte numele marelui poet va prezenta serata „Mîndru Rege-al Poeziei/ Ne-ai adus în suflet dorul..”, iar pînă la sfîrșitul lunii, pe scena teatrului vor fi jucate încă 11 spectacole.

Pentru cei mici, Teatrul „Licurici”, a pregătit 5 spectacole, printre care „Dîrzul soldățel de plumb”, „Sarea în bucate”, „Prin poveste rostogol”. Prezentarea acestora va începe la 17 ianuarie.

Teatrul „A.P. Cehov” a pregătit 13 spectacole, pe care le va prezenta publicului în a doua jumătate a lunii, din 15 ianuarie.

La Teatrul „Luceafărul”, din 15 ianuarie, vor fi jucate opt spectacole pentru maturi, iar copiilor li se propune spre vizionare „Crăiasa zăpezilor” și „Fata babei și fata moșneagului”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?