X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4031

Kievul respinge afirmațiile Moscovei despre planul ucrainean privind o rezolvare în forță a crizei în estul Ucrainei

13 ian. 2015,, 05:00   Externe
11068 24

Foto: agerpres.ro

Kievul a respins luni declarațiile făcute anterior de ministrul rus de externe Serghei Lavrov, potrivit căruia există informații conform cărora forțele guvernamentale ucrainene pregătesc o nouă tentativă de rezolvare în forță a conflictului din estul Ucrainei.

''Conducerea rusă încearcă să-și intimideze cetățenii prin scenarii false și de groază. Militarii ucraineni respectă acordurile de la Minsk, ceea ce este de așteptat și de cealaltă parte'', a afirmat purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene, Andrei Lîsenko, citat de RIA Novosti.

Șeful diplomației ruse a declarat luni dimineața că Moscova deține ''informații destul de îngrijorătoare că forțele ucrainene pregătesc în viitorul apropiat o nouă încercare de rezolvare în forță a conflictului din Donbas'', ceea ce, în opinia sa, ''va fi un dezastru''.

''Există date, pe care liderii ucraineni nu le neagă, că a fost declarată de fapt o mobilizare. Sunt avansate diferite cifre, de la 50.000 la 200.000 de persoane care ar urma să fie mobilizate în armată și structurile militare'', a mai declarat Serghei Lavrov.

Pe de altă parte, Kievul susține că, pentru prima dată de la începutul ostilităților în estul Ucrainei, numărul rebelilor, împreună cu cel al militarilor ruși care luptă de partea lor, a depășit numărul unităților ucrainene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?