X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Holder: Nu avem informații care să ne permită să stabilim ce organizație este responsabilă pentru atacurile de la Paris

12 ian. 2015,, 22:00   Externe
4023 0

Foto: fancylittlethings.com

Nu se cunosc incă organizațiile care au stat la baza atacurilor de le Paris, și nu există informații credibile care să ateste că este vorba de Statul Islamic sau Al-Qaida, a declarat secretarul americam al Justiției Eric Holder.

"În acest stadiu, nu avem informaţii credibile care să ne poată permite să stabilim ce organizaţie este responsabilă" pentru aceste atacuri, a declarat duminică oficialul pentru postul de televiziune american ABC, la Paris, unde a participat la o reuniune internaţională împotriva terorismului.

Fraţii Kouachi, acuzaţi că au comis masacrul de la Charlie Hebdo, "erau inspiraţi într-o anumită măsură. Ei nu erau auto-radicalizaţi (...), există un indiciu că unul dintre ei a primit antrenament în Yemen. Dar în ceea ce priveşte comiterea (atentatului) de către Al-Qaida, nu cred că a fost stabilită legătura", a declarat generalul Dempsey.

Secretarul american al Justiţiei a apreciat că Al-Qaida în Yemen şi Statul Islamic "reprezintă în mod clar o ameninţare pentru Statele Unite şi aliaţii lor". Generalul Martin Dempsey, şeful Statului Major General american, a declarat duminică pentru postul Fox News că nu a fost stabilită o legătură care să demonstreze că Al-Qaida a comis atacul asupra revistei satirice franceze Charlie Hebdo.

Cherif Kouachi a declarat că face parte din reţeaua din Peninsula Arabă (AQPA), în timp ce autorul luării de ostatici de la magazinul evreiesc din Paris, Amedy Coulibaly, a precizat că face parte din gruparea Statul Islamic. Înainte de a fi ucis de forţele franceze, Cherif Kouachi a afirmat că deplasarea sa în Yemen în 2011 a fost finanţată de islamistul americano-yemenit Anwar al-Awlaqi, ucis în Yemen de o dronă americană, la 30 septembrie 2011.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?