X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Unul dintre terorişti s-a predat. Ceilalţi doi, daţi în urmărire generală

8 ian. 2015,, 12:30   Externe
5599 2

Foto: rsncontent.ru

ATACUL TERORIST de la ziarul „Charlie Hebdo” din Paris. Cel mai tânăr dintre presupușii teroriști s-a predat, miercuri seara, în timp ce ceilalţi doi sunt daţi în urmărire generală, scrie Le Point, citat de digi24.ro. Bărbatul s-a predat poliției de la comisariatul Charleville-Mézières (Ardennes) și a fost plasat în arest preventiv.

Este stare de alertă maximă în Franţa, după ce 12 oameni au fost ucişi de trei bărbaţi care au luat cu asalt sediul publicaţiei satirice „Charlie Hebdo”. Bilanţul atentatului arată că 12 oameni, între care opt ziariști, au fost împușcați mortal, iar 11 persoane sunt rănite, între care patru grav.

Potrivit Le Monde, poliția nu a formulat nicio acuzație împotriva persoanei care s-a predat comisariatului Cherleville-Mézières. În cazul lui, a fost vorba doar de niște „verificări”. Acesta are același nume de familie cu soția lui Cherif Kouachi. Știindu-se căutat, el s-a prezenatat la comisariatul orașului de un este orginară soția celui mai tânăr dintre frații Kouchi.

Câteva sute de persoane s-au adunat, miercuri, la New York, Washington sau în Canada pentru a denunța atentatul de la Charlie Hebdo și a apăra libertatea presei. La Washington, printre cei 300 de manifestanți s-a aflat și Christine Lagarde, șefa FMI.

„Toți suntem încă sub șoc”, a afirmat Christine Lgarde.

Poliția a dat publicității fotografiile celor doi frați căutați și invită populația să dea informații despre ei la un număr verde. De asemenea, oamenii legii au avertizat că Cherif și Saif Kouachi, dați în urmărire generală, pot fi înarmați și periculoși.

Poliția este în curs de a opera mai multe rețineri în rândul anturajului celor doi frați Kouachi dați în urmărire generală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?