Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Turcia: O grupare de extremă-stânga revendică atentatul sinucigaș de la Istanbul

8 ian. 2015,, 01:00   Externe
5264 0

Foto: 112.ua

O grupare turcă de extremă-stânga a revendicat miercuri atacul sinucigaș comis marți la Istanbul în care un polițist a fost ucis, la o săptămână după un prim atac eșuat care a stârnit temeri în legătură cu o nouă campanie de violențe îndreptate împotriva guvernului islamo-conservator, relatează AFP.Marți după-amiază, o tânără de 20 de ani, membră a Frontului revoluționar de eliberare a poporului (DHKP-C), a detonat centura explozivă pe care o purta într-o secție de poliție din cartierul turistic Sultanahmet, din Istanbul, în apropiere de Catedrala Sfânta Sofia și Moscheea Albastră.

Femeia, identificată cu numele de Elif Sultan Kalsen, s-a prezentat polițiștilor ca fiind o turistă afirmând, în limba engleză, că și-a pierdut portofelul, au informat autoritățile turce. Ca urmare a comportamentului suspect al femeii, agenții de poliție au deschis focul, rănind-o pe tânăra femeie la picior înainte ca aceasta să detoneze încărcătura explozivă pe care o avea asupra sa. Un polițist a fost ucis în acest atac, în timp ce un altul a fost ușor rănit.

Într-un mesaj postat pe site-ul său, gruparea DHKP-C a justificat acțiunea 'luptătoarei sale martire' ca fiind un act de răzbunare împotriva regimului islamo-conservator la putere din 2002 în Turcia. 'Atacul a avut loc pentru că cei patru foști miniștri, hoți, au scăpat de justiție', a explicat gruparea de extremă-stângă.

Atentatul sinucigaș are loc după decizia foarte controversată a parlamentului turc de a nu trimite în justiție patru foști membri ai guvernului acuzați de corupție în cadrul unui vast scandal care a zguduit la sfârșitul lui 2013 regimul lui Recep Tayyip Erdogan, la acea vreme premier.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?