X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Moldova are echipamente de protecție împotriva Ebola

7 ian. 2015,, 12:30   Societate
4611 0

Foto: dni.ru

Moldova poate să nu se teamă de Ebola! Centrul Național de Sănătate Publică a achiziționat, cu două săptămîni în urmă, 77 de seturi de echipamente personale de protecție, precum și două capsule care permit transportarea persoanei suspectată sau bolnavă de acest virus.

Şapte echipamente sînt destinate epidemiologilor care transportă persoana infectată la instituția medicală.

"Deci, avem protecția completă a mîinilor, a feței și avem protecția organelor respiratorii, care este asigurată printr-un sistem automat de filtrare aerului. Și iată aici este echipamentul care se ocupă de pomparea aerului în acest costum", explică vicedirectorul Centrului Stela Gheorghiţă.

Un alt tip de echipament este pentru medicii care activează în cadrul spitalului de boli infecţioase.

"Salopeta care integral asigură protecția de contactul cu mediul înconjurător. Avem gluga, după care, sub glugă se îmbracă ochelarii. Și respiratorul care asigură un înalt nivel de protecție. Plus mănușile, se poartă mai întîi un set de mănuși medicale și a doua pereche de mănuși care sînt lungi, se îmbracă peste costum", a spus specialistul.

Cele două capsule sînt destinate pentru transportarea persoanelor către instituția medicală. Prin intermediul ferestrelor de acces, medicii au posibilitatea să acorde asistență și îngrijire medicală persoanei care este suspectată sau bolnavă de virusul hemoragic Ebola.

Echipamentele au fost procurate de la un producător din Cehia și au costat un milion două sute de mii de lei, bani acordați de Compania Națională de Asigurări în Medicină.

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în primele zile ale acestui an, la nivel mondial, au fost înregistrate 20 416 cazuri de infecţie cu virusul Ebola.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?