X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

SUA vor ajuta Moldova în extinderea exportului de struguri de masă

6 ian. 2015,, 17:00   Economie
6320 2
Foto: novosti.protv.md
Proiectul Competitivitatea Agricolă şi Dezvoltarea Întreprinderilor (ACED), co-finanţat de Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) şi Corporaţia Provocările Mileniului (MCC) va acorda susţinere exportatorilor de struguri de masă din Moldova, relatează NOI.md.

După cum se menţionează în comunicatul de presă al acestuia, pentru aceasta Proiectul ACED prevede să identifice o companie de producere a pungilor din polietilenă pentru ambalarea strugurilor de masă moldoveneşti în vederea exportului acestora pe pieţe noi. Cererile de participare la concurs pot fi depuse pînă la 12 ianuarie 2015, la e-mail: [email protected] sau pe adresa: bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfînt, 202, etajul 3, Chişinău, Moldova, MD-2004. Toate condiţiile pentru depunerea ofertelor pot fi accesate pe site-ul Proiectului.

Proiectul Competitivitatea Agricolă şi Dezvoltarea Întreprinderilor (ACED) reprezintă un program prevăzut pentru cinci ani, finanţat de Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) şi Corporaţia Provocările Mileniului (MCC). Obiectivul principal al acestui proiect constă în sporirea succeselor sectorului agricol moldovenesc în producerea şi comercializarea produselor cu valoare adăugată înaltă.

După cum a declarat anterior viceministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Gheorghe Gaberi, totalizînd rezultatele Proiectului „Sporirea competitivităţii strugurilor exportate pe pieţele internaţionale” în cadrul unei conferinţe, organizate de Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Fondul Internaţional pentru Dezvoltare Agricolă (IFAD) şi Asociaţia Producătorilor şi Exportatorilor de Struguri de Masă, anul 2014 a fost unul de succes pentru viticultorii moldoveni, deoarece a crescut substanţial producerea strugurilor, a sporit volumul producţiei exportate, pentru prima oară strugurii moldoveneşti au ajuns în cantităţi impunătoare la consumatorii din Uniunea Europeană şi cei din ţările arabe. Preţul strugurilor a fost la nivelul aşteptărilor, astfel că cei, care au acordat toată atenţia tehnologiilor performante de cultivare a strugurilor, în final au obţinut venituri corespunzătoare eforturilor depuse.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?