Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Elevii sunt îndemnaţi să participe la concursul naţional „Scrisoare mamei”

4 ian. 2015,, 12:30   Societate
9783 1

Foto: trm.md

Direcţia generală educaţie, tineret şi sport a Consiliului municipal Chişinău anunţă lansarea Concursului Naţional de Creaţie Literară pentru Elevi „Scrisoare mamei”. La concurs pot participa elevii claselor gimnaziale şi liceale, atât vorbitorii de limbă română, cât şi de limbă rusă. Termenul limită de expediere a lucrărilor este 10 februarie. Rezultatele vor fi anunţate în preajma Zilei internaţionale a femeilor, 8 martie.
Concursul se va desfăşura la două categorii: gimnazii şi licee. Textul lucrării trebuie să conţină de la 3500 până la 4000 de simboluri. Participanţii trebuie să utilizeze un limbaj firesc, clar şi concis, să evite frazele lungi, confuze şi abuzul de cuvinte străine. Se va aprecia modalitatea originală de a reliefa imaginea mamei şi emotivitatea expunerii.

Scrisoarea trebuie să fie scrisă de elev, nu de alte persoane. Profesorul poate doar să-l ajute pe elev cu sfaturi utile, să-i acorde sprijin de ordin tehnic şi administrativ. În caz de plagiere, lucrarea va fi anulată.

Lucrările vor fi expediate în format electronic la adresa de e-mail: [email protected] (limba română), [email protected] (limba rusă).

Pentru premierea autorilor celor mai bune lucrări vor fi acordate câte trei distincţii la fiecare categorie: 2000 de lei (locul I), 1500 de lei (locul II) şi 1000 de lei (locul III).

Concursul este organizat în parteneriat cu Academia de Ştiinţe a Moldovei, Facultatea de Litere a USM, Asociaţia Obştească „Platforma Socrate”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?