Eurovision stiri: 524
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4013

FR va întreprinde măsuri din cauza consecinţelor asocierii Kievului şi Chişinăului cu UE

1 ian. 2015,, 13:00   Politică
19964 72
Foto: tv7.md
Rusia va fi nevoită să continuă să întreprindă măsuri de răspuns în cazul consecinţelor negative pentru economie în urma asocierii Ucrainei şi Moldovei cu Uniunea Europeană, a declarat în cadrul interviului acordat RIA Novosti viceministrul afacerilor externe ale FR, Vasili Nebenzea.

Potrivit spuselor lui, experţii ruşi au examinat detaliat riscurile potenţiale pentru economia Rusiei şi partenerii ei din Uniunea Vamală şi zona comerţului liber a CSI, survenite de pe urma aplicării Acordului de Asociere (AS) a Ucrainei, punerea în aplicare a părţii comercial-economice al căruia a fost amînată pînă la finele anului 2015, precum şi cel Moldovei, aplicarea temporară a unor prevederi aparte ale căruia deja a fost iniţiată.

Riscurile ţin, mai întîi de toate, de creşterea stimulentelor de reexport nelegitim de produse europene de pe teritoriul acestor ţări în ţările UV, prin expulzarea unei părţi a produselor fabricate în Ucraina şi Moldova pe piaţa rusă, în legătură cu trecerea acestor ţări la standarde tehnice europene şi sporirea concurenţei din partea produselor europene.

„După cum cunoaşteţi, am fost nevoiţi să întreprindem măsuri de răspuns şi, în caz de necesitate, vom reacţiona în mod corespunzător şi pe viitor, deoarece riscurile pentru economia Rusiei şi a partenerilor noştri sînt destul de reale. După cum am mai spus, mecanisme pentru aceasta există”, a relatat interlocutorul agenţiei.

La 27 iunie 2014 Ucraina, Moldova şi Georgia au semnat Acordul de Asociere cu UE, care prevede intrarea în zona liberului schimb a UE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?