Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Lista traseelor naționale și locale din țară pe care nu se poate circula

31 dec. 2014,, 08:15   Societate
5021 0
Foto: capital.ro
(UPDATE 16:10) Toate traseele naţionale din Moldova sunt practicabile, iar porţiunile de drum din sudul ţării pe care nu se circula după viscolul din noaptea trecută au fost deblocate aproape de ora 14:00.

Sectoarele de drum unde circulaţia rutieră a fost restabilită parţial şi integral sunt următoarele:

- M3 Chişinău – Cimişlia – Comrat - Vulcăneşti – Giurgiuleşti, km 158 – 161 (sectorul Ciumai - Burlăceni) – circulaţia este restabilită pentru o singură bandă, la moment continuă lucrări de lărgire a părţii carosabile;

- M3 Chişinău – Cimişlia – Comrat - Vulcăneşti – Giurgiuleşti, km 127 – 137 (sectorul Svetloie - Balabani) – circulaţia este restabilită în ambele sensuri;

- R 37 Cedîr-lunga - Comrat – Cantemir, km 51-54 (satul Vişnevca) - circulaţia este restabilită în ambele sensuri;

- R38 Vulcăneşti – Cahul – Taraclia, km 67 – 69 şi km 72 -75 - circulaţia este restabilită în ambele sensuri;

(UPDATE 16:00) Potrivit informaţiei operative, a fost restabilit accesul către mai multe localităţi din raioanele de sud, inclusiv către satul Baurci-Moldoveni din raionul Cahul, satele Cotovscoie, Chioselia Rusă din Comrat, satul Mirnoie din Taraclia, satele Volontir, Simionovca şi Brezoaia din Ştefan-Vodă, satele Ialpug și Coştangalia din Cimişlia.

Continuă lucrările de deszăpezire pentru asigurarea accesului către satele Şamalia, Ţolica, Bobicica, Acui-Dimitrova şi Crăciun din raionul Cantemir, satul Dezghingea, Chiret-Lunga, Avdorma din Comrat şi Marianca de Jos din Ştefan-Vodă.

Accesul către cele zece localităţi va fi asigurat până la finele zilei de azi.

(UPDATE: 13:50) Circa 94 de oameni au fost evacuați din mijloacele de transport blocate în apropiere de localitatea Svetlîi, raionul Comrat. Potrivit Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, 100 de angajați sunt mobilizați în zona de sud pentru tractarea automobilelor blocate.

În urma ninsorilor rămîn impracticabile drumurile de acces din localitățile Ștefănești, Voluntiri, Talmaz din raionul Ștefan Vodă, Albota de Jos și Albota de Sus din Cahul, dar și localitățile Ciocmaidan, Congaz, Chiosălia, Avdarma din UTA Găgăuzia.

(UPDATE 13:30) Salvatorii efectuează lucrări de deblocare pe porțiunile de drum din apropierea localității Svetlîi, UTA Găgăuzia.

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile au fost deconectate parțial de la energia electrică 26 localități din 11 raioane. Fără curent sunt sate din Anenii Noi, Căușeni, Ștefan Vodă, Ialoveni, Hîncești, Criuleni, Cahul, Cantemir, Leova și Taraclia Vulcănești.

(UPDATE: 12.20) Potrivit datelor Serviciului Situațiilor Excepționale, 26 de localități din 11 raioane au rămas fără curent electric din cauza ninsorilor şi a viscolului. În timpul nopții, salvatorii au deblocat de pe trasee peste 170 de autoturisme, iar sute de oameni au fost evacuați.

(10:21) Serviciile de întreținere a drumurilor subordonate Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor au intervenit noaptea trecută și pe parcursul dimineții pe traseele naționale și locale din țară cu tehnică de deszăpezire și material antiderapant.

Drumurile din nordul și centrul țării sunt practicabile. Potrivit informațiilor, nu este asigurată circulaţia rutieră pe unele segmente de drum din sudul țării, unde din cauza viscolului nămeții au ajuns până la 2,5 m înălțime.

Astfel, la moment, nu se circulă pe următoarele sectoare de drum:

- M3 Chişinău – Cimişlia – Comrat - Vulcăneşti – Giurgiuleşti, km 158 – 161 (sectorul Ciumai - Burlăceni) şi km 127 – 137 (sectorul Svetloie- Balabani);

- R 37 Cedîr-Lunga - Comrat – Cantemir, km 51-54 (s. Vişnevca);

- R38 Vulcăneşti – Cahul – Taraclia, km 67 – 69 şi km 72 -75;

- R 52 R 30 Tudora – Palanca – frontieră cu Ucraina, km 0 – 6;

De asemenea, drumarii lucrează pentru asigurarea accesului către următoarele localităţi:

- raionul Cahul: s. Baurci-Moldoveni;

- raionul Cantemir: satele Şamalia, Ţolica, Bobicica, Acui-Dimitrova şi Crăciun;

- raionul Comrat: satele Cotovscoie, Dezghingea, Chioselia Rusă, Chiriet-Lunga, Avdorma;

- raionul Ştefan Vodă: satele Volontir, Copceac, Semionovca, Marianca de Jos şi Brezoaia;

- raionul Taraclia: satele Cairaclia, Mirnoie;

- raionul Cimişlia: satele Ialpug, Conştangalia;

În lucrările de deszăpezire sunt antrenate 110 de autospeciale, inclusiv tehnică grea de deszăpezire, care activează în regim non-stop începând cu ziua de 29 decembrie.

Pe parcursul nopții, drumarii au distribuit pe traseele naționale și cele locale cca 1500 tone de material antiderapant. La curățarea drumurilor, în total, au lucrat 391 de muncitori rutieri, fiind antrenate 300 de autospeciale.

În cazul dificultăților majore în trafic cetăţenii pot apela la linia telefonică verde deschisă de Administraţia de Stat a Drumurilor (022748961) pentru a solicita intervenția drumarilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?