X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Acțiuni de protest împotriva arestărilor politice (FOTO)

30 dec. 2014,, 11:00   Politică
4722 6
Foto: noi.md
Peste 50 de reprezentanți ai societății civile s-au adunat la o acțiune de protest organizată în legătură cu arestările activiștilor civici Pavel Grigorciuc și Mihail Amerberg, în fața sălii Curții de Apel, cerînd eliberarea tinerilor. Pe pancartele protestatarilor scria: „Jos Gestapo!”, „Toți antifasciștii nu pot fi închiși” etc.

Activiștilor civici li s-a interzis să se afle în sala de ședință, însă nici în afara sălii organele de drept nu le-au permis manifestanților să desfășoare acțiunea de protest.

La 29 decembrie a avut loc ședința Curții de Apel a municipiului Chișinău, în urma căreia a fost emisă hotărîrea de a refuza solicitarea apărării privind schimbarea formei de detenție a reținuților pe arest la domiciliu. Potrivit judecătorilor, acești activiști prezintă pericol pentru societate și urmează să se afle sub arest pînă la 25 ianuarie. Instanța deja a doua oară îl refuză pe avocatul Roman Aronov, argumentînd prin faptul că reținerea este rațională și justificată, însă articolele incriminate tinerilor au fost schimbate de nenumărate ori, iar dovezile vinei lor așa și nu au fost prezentate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?