X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Liceul Tehnologic „Beniamin Zeev Herţli” va avea un nou edificiu

29 dec. 2014,, 17:45   Societate
13391 2
Foto: kp.md
„Nimeni nu are de gînd să închidă școala rusă nr. 33, dimpotrivă, instituția va fi reparată și dotată la cel mai înalt nivel. Elevii vor beneficia aici de condiții la care mulți doar visează”, a declarat pentru NOI.md șefa Direcției generale educație, tineret și sport a Primăriei Chișinău, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb.

În ultimele zile, la redacția portalului NOI.md s-au adresat mai mulți cititori îngrijorați de construcția unui obiect în curtea școlii ruse nr. 33 din sectorul Rîșcani al capitalei. Avînd în vedere tendința din ultimii ani de a închide școlile cu predare în limba rusă, lucrările de reparație și construcție în curtea școlii au provocat îngrijorarea chișinăuienilor. Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb a amintit că pînă în prezent liceul evreiesc „Beniamin Zeev Herţli” se află în unul dintre blocurile fostei grădinițe de copii, unde celor aproape 500 de elevi le este strîmt. În schimb în școala rusă nr. 33, care are o capacitate de 900 de locuri, studiază doar circa 200 de elevi. În această situație Consiliul Municipal Chișinău a decis încă în primăvara acestui an să unească școala și liceul într-o singură instituție de învățămînt, cu atît mai mult că în capitală se atestă și o criză de grădinițe de copii.

„Organizația evreiască mondială de educație și caritate OPT a alocat pentru reparația capitală sute de mii de lei, iar pentru condiții mai confortabile, în curtea școlii se încheie construcția unui nou bloc alimentar. Deja în luna februarie liceenii evrei și elevii școlii ruse vor trece în edificiul renovat completamente”, a menționat funcționara.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?