X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Leonid Talmaci va începe să conducă Moldindconbank din 19 ianuarie 2015

29 dec. 2014,, 11:15   Business
7787 0
Foto: allmoldova.com
Bancherul Leonid Talmaci, cunoscut în Moldova şi peste hotarele ţării, va începe să activeze în funcţia sa din conducerea BC Moldindconbank SA din 19 ianuarie 2015. Informația a fost comunicată agenției "Infotag" de surse din cadrul Băncii Naţionale a Moldovei (BNM), care pe 20 decembrie a dat aviz pozitiv deciziei Consiliului de administraţie al Moldindconbank privind alegerea lui Leonid Talmaci în calitate de preşedinte al bordului de conducere al băncii.

"Conform deciziei CA, actualul preşedinte, Svetlana Banari, îşi va îndeplini obligaţiunile pînă pe 17 ianuarie, în legătură cu necesitatea de a aproba şi semna toate rapoartele contabile, financiare şi statistice ale băncii", a explicat interlocutorul agenţiei.

Desemnarea lui Talmaci în funcţia de manager al Moldindconbank a fost coordonată cu Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Conform datelor agenţiei, în acest scop, la Chişinău au sosit doi experţi ai BERD, care au dat aviz pozitiv în privinţa numirii lui Talmaci.

Necesitatea procedurii de coordonare cu BERD este condiţionată de linia de creditare pe care Moldindconbank a primit-o de la BERD. Conform condiţiilor de acordare a împrumutului, numirea noului top-manager al băncii în mod obligatoriu este coordonată cu BERD.

Leonid Talmaci în prezent conduce Asociaţia Băncilor din Moldova.

Talmaci el a spus că pînă pe 17 ianuarie îşi va continua activitatea în Asociaţie.

"Deja le-am propus preşedinţilor de bănci să înainteze o candidatură potrivită pentru alegerea preşedintelui Asociaţiei Băncilor din Moldova", a spus Leonid Talmaci.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?