Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4009

Monument vandalizat la Sângerei. O statuie a dispărut fără urmă

29 dec. 2014,, 10:00   Societate
5062 0

Foto: publika.md

Un monument ridicat în memoria victimelor celui de-al Doilea Război Mondial a fost vandalizat. Statuia unuia dintre cei doi soldați din centrul satului Bilicenii Vechi, raionul Sângerei, a dispărut în noaptea de vineri spre sâmbătă. Autorităţile locale presupun că hoţii au furat sculptura pentru a o vinde la fier uzat.

Grigore Draban este veteran al celui de-Al Doilea Război Mondial. Bărbatul vorbește cu ataşament despre semnificația monumentului, care a fost instalat în centrul localității acum 30 de ani.

"Tata cu fiul au fost, întruchipaţi aşa ca pe front, i-au sculptat, i-au făcut. Primarul avea grijă să-i vopsească, pe 9 Mai a fost bine. Acum au distrus tot", a spus bărbatul.

Sătenii spun că nu cunosc cine ar fi putut fura statuia:

"E foarte urât. Au făcut-o cei care nu au frică de Domnul, nu au frică de nimeni. Nu e prima dată, pentru că în sat nu mai este poliţie ca noaptea să mai verifice".

"Era trântit jos, jupit. Arama era scoasă de pe dânsul".

"Nu au locuri de muncă şi tineretul nu are cu ce se ocupa. Beau, fură, se ucid, intră prin case".

Autorităţile locale spun că nu este pentru prima dată când monumentul este vandalizat:

"A fost dat jos, pe jumătate a fost furată arama de pe el. Aceasta nu este pentru prima dată, este deja a treia oară", a menţionat primarul satului Bilicenii Vechi, Gheorghe Urecheanu.

Potrivit primarului, restaurarea monumentului ar costa 300 000 de lei, bani de care autorităţile locale nu dispun. Cazul este cercetat de poliţia din Sângerei.

Deocamdată oamenii legii nu au niciun suspect.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?