X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Voronin despre relația cu Usatîi: Nu ne-am salutat niciodată

26 dec. 2014,, 12:00   Politică
11337 28

Foto: noi.md

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a explicat în cadrul unui interviu acordat ziarului „Timpul” de ce reprezentanții formațiunii sale la CEC au votat pentru excluderea partidului „Patria” din cursa electorală. Potrivit politicianului, participarea la alegeri a unui partid format peste noapte este inadmisibilă.

„Renato Usatîi n-a putut dovedi proveniența banilor pe care îi cheltuiește. Să nu fi fost băieţii ăştia de la guvernare atît de hapsîni, ar fi introdus în legislaţie o noțiune, că partidele trebuie să aibă tradiții. Eu mă ocup de PCRM, care are tradiţii istorice, şi nu am inventat nimic în teoria marxism-leninismului. Muncim din greu, dar iată că apare peste noapte alt partid și mîine participă la alegeri. Trebuie măcar cîţiva ani să demonstreze ce programe şi oameni are şi dacă e partid sau grupare criminală organizată. Vedeți că niciodată n-au fost folosiţi banii atît de serios ca în alegerile acestea. Niciodată!”, a declarat Voronin.

Liderul PCRM a mai precizat că îl tratează cu neîncredere pe omul de afaceri Renato Usatîi și se străduiește să evite orice contact cu acesta.

„Niciodată nu ne-am salutat. Am fost odată la un meci de K-1 și aveam o măsuță comandată din timp. Și el se învîrtea tot timpul în jurul măsuței celea. Și cineva mi-a spus: „Vladimir Nicolaevici, ce vă costă? Salutați-vă cu el, că se învîrte pe aici”. Și eu am zis: „Пошел он...!” Nu înțeleg al cui este, că biografia lui nu e așa de luminoasă. Îmi pare că nici înfățișarea lui nu seamănă de om politic”, a spus Voronin.

Politicianul a mai declarat că o eventuală coaliție între PCRM și „Patria”, în cazul în care formațiunea lui Usatîi ar fi participat la alegeri, era din start exclusă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?