X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

A fost prelungit termenul de depunere a actelor pentru Marca Comercială şi Premiul calităţii

25 dec. 2014,, 11:15   Economie
3909 1

Foto: tv7.md

Termenul de depunerea cererilor şi a pachetelor de documente pentru concursurile desfăşurate de Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) „Marca Comercială a anului 2014" şi „Premiul pentru realizări în domeniul calităţii" a fost prelungit pînă pe 12 ianuarie 2015.

În acest an, la concursul „Marca comercială", organizat în comun cu Agenţia de stat pentru Proprietate Intelectuală (AGEPI), a fost introdusă o nominalizare nouă – „Marca consacrată", la care sînt invitate să participe companiile ce deţin mai mult de 5 distincţii ale concursurilor anterioare. La nominaţia „Debutul anului" se pot înscrie nu doar întreprinderile care au mărci comerciale consacrate, ci şi cele care abia îşi dezvoltă un brand propriu şi au depus cererea la AGEPI, însă încă nu au marca comercială înregistrată.

Totodată, pentru a încuraja participarea IMM-urilor la concurs, organizatorii oferă reduceri de pînă la 50% din taxa de participare la concurs şi de 20% pentru o listă de servicii prestate de CCI, cum ar fi promovarea ofertelor comerciale, participarea la expoziţii şi misiuni economice, eliberarea certificatelor de origine etc.

În perioada 2003-2013, la „Marca comercială a anului" au participat 1060 de mărci comerciale din 18 raioane, precum şi din municipiile Chişinău şi Bălţi. Peste 280 dintre ele au fost decorate cu Premiul Mare "Mercurul de Aur".

Concursul „Premiul pentru realizări în domeniul calităţii" este organizat de CCI, în parteneriat cu Asociaţia patronală din domeniul evaluării conformităţii şi mai multe instituţii de stat şi asociaţii din domeniul infrastructurii calităţii şi a protecţiei consumatorilor. Scopul concursului este de a identifica noi strategii de creştere a calităţii şi competitivităţii produselor, de a oferi asistenţă informaţională în domeniul managementului calităţii şi totodată, de a promova imaginea producătorilor autohtoni şi integrarea acestora pe piaţa economică mondială.

Învingătorii celor două concursuri vor fi premiaţi în cadrul Galei businessului moldovenesc, care se va desfăşura pe 30 ianuarie 2015.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?