Eurovision stiri: 524
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4014

De sărbători fiți mai atenți la calitatea produselor

26 dec. 2014,, 08:45   Societate
3383 0

Foto: transstandard.md

Asociația Patronală în domeniul Conformității Produselor din Republica Moldova (APCP) avertizează consumatorii asupra pericolelor pe care le pot provoca produsele de proveniență dubioasă, în special produsele alimentare, cosmetice și de parfumerie, articolele pirotehnice, jucăriile, produsele de uz casnic.

„De obicei, consumatorii apreciază calitatea produselor după aspectul exterior, însă conformitatea lor poate fi stabilită doar în procesul evaluării conformității lor, în condiții de laborator. Mizînd pe îmbulzeală, grabă, lipsa de resurse financiare, dar și pe neattenția consumatorilor, comercianții încearcă să vîndă produse contrafăcute, necalitative, care nu au trecut nici o testare privind conformitatea lor”; a precizat președintele APCP, Victor Catan.

Înainte de a achiziționa un produs, trebuie să solicitați prezentarea certificatului de conformitate. Pot prezenta pericol nu doar produsele alimentare, ci și materialele din care sunt confecționați brazii artificiali, jucăriile, ghirlandele și alte accesorii de acest gen. Articolele pirotehnice contrafăcute sunt imprevizibile, pot provoca incendii, explozii, arsuri, pot emana fum otrăvitor.

Pentru a vă bucura din plin de sărbătorile de iarnă, fără a ajunge la spital, APCP vă îndeamnă să fiți vigilenți, dacă aveți dubii în privința unui produs, mai bine să renunțați la achiziționarea acestuia și mergeți în casele de comerț unde se respectă cerințele de plasare a mărfurilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?