X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Ministerul Muncii a făcut bilanțul activității sale pe anul 2014

24 dec. 2014,, 16:15   Societate
3468 0
Foto: noi.md
Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei a făcut bilanțul anului 2014. În cadrul conferinței, ministrul Valentina Buliga a enumerat un șir de proiecte implementate cu succes în anul care se sfîrșește, relatează NOI.md.

Buliga a menționat că a selectat doar cele mai importante realizări din acest an, numărul total fiind foarte mare.

Printre acestea au fost numite majorarea salariilor cu 15%, aprobarea și punerea în aplicare a noului Clasificator al ocupațiilor din Republica Moldova, perfecționarea cadrelor juridice pentru elaborarea standardelor ocupaționale. Pentru alte categorii de angajați din domeniul public au fost stabilite sporul la salariu în mărime de 20-35 %.

Totodată, a fost implementat Planul de acțiuni 2014-2016 privind susținerea reintegrării cetățenilor reîntorși de peste hotarele țării. Acesta contribuie la sporirea nivelului de informare a cetățenilor plecați privind oportunitățile de reîntoarcere și reintegrare economică și socială, precum și o implicare mai activă a autorităților în monitorizarea procesului migrațional și acordarea suportului adecvat, ajustat la necesitățile și nevoile cetățenilor.

De asemenea, s-a schimbat modalitatea de calcul a prestațiilor de asigurări sociale pentru persoanele cu dezabilități. Astfel 47 de mii de astfel de persoane beneficiază de o majorare a prestațiilor de la 70 la 148 de lei.

Ministrul a menționat că, comparativ cu anul 2013, în 2014 a fost majorat numărul asistenților personali, au fost angajați suplimentar 940 de asistenți. „Conștientizăm cu toții că e un număr insuficient, știind că nevoile în asistenți personali pe întreg teritoriul țării este de cca 10 mii de persoane. Astăzi avem aproape 1500 de unități angajate”, a subliniat Buliga.

La final ministrul Muncii a transmis tuturor un mesaj de felicitare cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?