X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Poliția lansează operațiunea “Revelion sigur"

24 dec. 2014,, 13:15   Societate
3063 0

Foto: nesmoldova.md

În perioada 23 decembrie – 15 ianuarie, toate subdiviziunile MAI-ului, în special poliția, carabinierii, poliția de frontieră, pompierii și salvatorii, vor activa în regim de alertă. Anunțul a fost făcut de șeful Inspectoratului Național de Patrulare, Marian Maxian, astăzi, în cadrul unui briefing, informează NOI.md.

Astfel, peste 4500 de polițiști vor fi repartizați în întreaga țară pentru a asigura ordinea publică, în timpul manifestațiilor prilejuite sărbătorilor de iarnă. În capitală, circa 1000 de polițiști vor fi dislocați în spațiile publice aglomerate, în preajma centrelor comerciale și piețelor pentru a preveni cazurile de furt, huliganism și violență. Totodată, în perioada menționată, se va intensifica patrularea traseelor naționale și locale, iar efectivele MAI-ului vor fi mărite pentru a asigura o intervenție operativă la chemările cetățenilor. Polițiștii de patrulare urmează să asigure fluidizarea traficului rutier în zonele aglomerate.

Forțele de ordine vor acționa și în direcțiiile prevenirii furturilor din buzunare, autoturisme, locuințe, a combaterii cazurilor de violență în familie, prevenirii contrabandei și a vînzării ilicite de alcool, verificării securității antiincendiare.

Potrivit funcționarilor MAI-ului, accesul persoanelor în stare de ebrietate avansată la evenimentele publice dedicate sărbătorilor va fi interzis. Aceeași măsură va fi aplicată și în cazul persoanelor care vor veni înarmate la evenimentele publice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?