Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Opinie: PL ar putea rămîne în opoziţie

23 dec. 2014,, 16:45   Politică
9735 2
Foto: privesc.eu
Partidul Liberal, bazîndu-se pe experienţa tristă, conştientizează instabilitatea viitoarei coaliţii şi poate prefera să rămînă în opoziţie, cum a fost în ultimii ani, consideră vicepreşedintele în exerciţiu al Parlamentului, copreşedintele Partidului Liberal Reformator (PLR), Oleg Bodrug.

Contactat de "Infotag", el şi-a exprimat îngrijorarea că partidele proeuropene – PLDM, PDM, PL - "nu vor reuşi să formeze majoritatea şi experienţa fostelor alianţe între aceste partide este o dovadă a acestui fapt".

"Liberalii văd obstacole în problemele din umbră în procesul de negocieri, cum ar fi concesionarea Aeroportului Chişinău, însă în ultimii ani nu au întreprins nimic pentru soluţionarea acestei probleme. PLR s-a adresat în instanţa de judecată, dar ce a făcut PL?", a întrebat Bodrug.

Politicianul nu a exclus că PL intenţionează "să facă abstracţie de treburile statului, pentru a obţine victorie la alegerile locale".

În condiţiile în care liberalii vor rămîne în opoziţie, PLDM şi PDM îşi vor îndrepta vizorul spre comunişti. Ei îi vor putea înlocui pe liberali, deoarece în PCRM au rămas foarte puţin comunişti adevăraţi. Nu voi fi mirat dacă şi unii socialişti nu vor dori patru ani să fie în opoziţie", a spus Bodrug.

Anterior preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, şi vicepreşedintele PLDM Valeriu Streleţ au opinat că "prin tergiversarea negocierilor de formare a coaliţiei, PL pregăteşte teren pentru a trece în opoziţie".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?