X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Premierul român: Leancă trebuie să rămînă în postul de şef al executivului

23 dec. 2014,, 13:15   Politică
3299 1
Fotо: unimedia.info
Prim-ministrul României, Victor Ponta, a pledat pentru ca Iurie Leancă să fie prim-ministru al Moldovei şi în noul guvern. Acest lucru este menționat în declaraţia specială a premierului român privind formarea noului guvern al Republicii Moldova, informează agenţia "Infotag" cu referire la presa românească.

"Opţiunea Iurie Leancă ar reprezenta o garanţie pentru continuarea bunelor relaţii dintre statele noastre. Victoria forţelor proeuropene în alegerile parlamentare din Republica Moldova reprezintă un semnal favorabil şi o şansă pentru succesul proiectului de integrare. Chişinăul poate conta în continuare pe România!", se menţionează în document. Potrivit lui Ponta, sprijinirea Moldovei "a fost şi rămîne unul dintre obiectivele prioritare ale politicii externe a României. Am considerat că este important însă ca în relaţiile noastre să depăşim faza preponderent retorică şi să construim un parteneriat bazat pe proiecte concrete şi pe sprijin în vederea împlinirii destinului european al Chişinăului".

"Mult timp, de ambele părţi, declaraţiile de bune intenţii au ocupat locul principal, dar astăzi ne putem bucura de rezultate care întăresc legătura specială dintre cele două ţări şi două societăţi. Sînt bucuros că proiecte importante au putut fi realizate într-o perioadă foarte scurtă de timp", a menţionat Victor Ponta.

Printre aceste proiecte premierul român a menţionat finalizarea gazoductului Iaşi-Ungheni, extinderea sistemului SMURD în Republica Moldova, creşterea numărului de burse de studiu acordate studenţilor şi elevilor, oferirea de microbuze şcolare şi autoturisme Dacia Duster pentru autorităţile locale din Republica Moldova, sprijinirea reabilitării şcolilor şi grădiniţelor.

"Împreună cu prim-ministrul Iurie Leancă, am reuşit să pornim aceste proiecte şi cred că revenirea lui în fruntea executivului de la Chişinău este o oportunitate care nu trebuie ratată. Reuşitele noastre nu ar fi fost însă posibile dacă în fruntea Guvernului de la Chişinău nu s-ar fi aflat un partener onest, un om deschis şi un politician ataşat viitorului european al Republicii Moldova, precum premierul Iurie Leancă. O mare parte din succesul acestor proiecte se datorează deschiderii şi experienţei sale. Reconfirmarea unui mandat încununat nu numai de performanţe interne, ci şi de rezultate obţinute în procesul de integrare europeană m-ar bucura şi ar reprezenta o garanţie pentru continuarea bunelor relaţii dintre statele noastre", se mai spune în declaraţia premierului României.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?