X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Studiu: Presa din Moldova este parţial liberă din cauza inacţiunii autorităţilor

22 dec. 2014,, 16:30   Societate
4556 1
Foto: media-azi.md
Presa din Moldova este parţial liberă, iar guvernarea continuă să influenţeze sursele mass-media şi nu întreprinde măsuri în privinţa asigurării transparenţei. Acestea sînt concluziile ediţiei a şasea a Indicelui libertății presei, prezentat luni de Centrul de Jurnalism Independent (CJI).

Potrivit agenţiei "Infotag", directorul executiv al CJI, Nadin Gogu, a spus că scopul studiului a fost "evaluarea nivelului de libertate a surselor mass-media şi atragerea atenţiei statului la problemele şi lacunele din legislaţia Moldovei".

"Moldova a acumulat 1322 de puncte la capitolul libertatea presei şi opiniei, ocupînd locul doi între ţările "Parteneriatului Estic" și cedînd Georgiei. La prima vedere este un rezultat bun, însă nu este tocmai aşa. Cu siguranţă avem un progres, dar şi un regres", a spus ea.

Potrivit expertului, "presa din Moldova rămîne liberă doar parţial, deoarece în ţară lipsesc condiţiile necesare pentru libera activitate a jurnaliştilor".

"Există presiune atît internă, cît şi externă şi aceasta s-a evidenţiat în cadrul campaniei electorale pentru alegeri parlamentare. Deschiderea autorităţilor privind libertatea presei rămîne doar la nivel de declaraţii. De repetate ori am auzit de la autorităţi că vor să rezolve problemele cu care se confruntă presa, dar în practică totul este invers", a spus Gogu.

Potrivit reprezentanţilor CJI, trebuie de luat măsuri pentru asigurarea accesului jurnaliştilor la informaţie, "deoarece presa diferă de alte categorii de cetăţeni, care solicită diferite date".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?