X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

Moldova, obligată de CEDO să achite despăgubiri de 30 de mii de euro

22 dec. 2014,, 15:02   Societate
4424 1

Foto : golos.md

Doi frați vor primi suma de 30 de mii de euro din bugetul de stat, după ce Curtea Europeană a Drepturilor Omului a constatat că cei doi au fost victime ale torturii. Guvernul Republicii Moldova și-a recunoscut vina în acest caz, urmînd să achite despăgubirile solicitate de reclamanți, notează NOI.md.

Potrivit Asociației Promo-LEX, în august 2007, Adrian și Constantin Repeșco au fost reținuți în mod violent și transportați la Comisariatul de Poliție al sectorului Botanica, fiind acuzați de comiterea unei infracțiuni. În incinta comisariatului cei doi au fost agresați de polițiști, pentru a fi forțați să-și recunoască vina. Din declarațiile celor doi frați reiese că aceștia au fost bătuți în repetate rînduri de diferiți polițiști. Totodată, pe întreaga perioadă de aflare în custodia poliției, cei doi nu au beneficiat de nici-un fel de asistență medicală.

În plîngerea depusă către Înalta Curte de la Strasbourg, reclamanții au pretins încălcarea art.3 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, aplicarea relelor tratamente din partea poliției, condițiile de detenție inumane și degradante, lipsa asistenței medicale în perioada de detenție, și incapacitatea de a investiga eficient plîngerea depusă de aceștia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?