Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Ministerul Educaţiei a finalizat elaborarea fişelor şcolii

22 dec. 2014,, 15:15   Societate
3459 0

Foto: gagauzinfo.md

Toate instituţiile de învăţământ din ţară dispun de astăzi de fişe şcolare, documente care prezintă o informaţie succintă despre fiecare şcoală în parte. Fişele, care au fost elaborate de Ministerul Educaţiei, sunt de astăzi deschise pentru publicul larg, fiind plasate pe site-ul instituţiei (http://edu.gov.md/ro/fi-a-colii/).

Fişa şcolii conţine informaţii despre numărul de elevi şi mediile examenelor pe diferite trepte de şcolarizare, numărul de profesori şi nivelul lor de calificare, bugetul instituţiei şi limba de predare. Toată informaţia este plasată într-un context general, fiind posibilă compararea datelor cu mediile pe raion şi pe ţară.

Urmărind datele din fişe, fiecare persoană interesată poate vedea de câţi bani dispune o anumită instituţie de învăţământ şi câte resurse revin în medie pentru un elev. Astfel, în document se conţine cifra exactă a bugetului instituţiei şi felul în care acesta a fost gestionat de administraţia şcolii, fiind indicate toate capitolele de cheltuieli, inclusiv retribuirea muncii angajaţilor, mijloacele alocate pentru formarea profesională a cadrelor didactice, precum şi plăţile pentru servicii.

Un capitol aparte al fişei şcolilor se referă la performanţele elevilor din fiecare instituţie de învăţământ, fiind prezentate date privind rata de promovare a examenului de bacalaureat şi nota medie la acest examen. Totodată, sunt indicate notele medii la examenul de absolvire a gimnaziului, precum şi nota medie la evaluările finale din învăţământul primar.

Ministerul Educaţiei menţionează că toată responsabilitatea pentru corectitudinea datelor din fişele şcolilor revine administraţiilor instituţiilor de învăţămînt care au furnizat informaţiile.

Datele din 10 octombrie 2014, arată că în Moldova activează 1.354 de instituţii de învăţământ general.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?