Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Cele mai bune vinuri de la Vernisaj – Equinox 5 Elemente și Cricova Crisecco

22 dec. 2014,, 09:00   Business
5802 0
Foto: nnm.md
Pe 19 decembrie, în incinta Palatului Republicii a avut loc „Vernisajul Vinului”, ediția a VII-a, cu genericul „Pasiune de Crăciun”, relatează NOI.md.

Cele mai bune vinuri (peste 200 de denumiri) au fost reprezentate de cele 27 de întreprinderi vinicole, care s-au unit sub brandul „Wine of Moldova”. Tradițional Vernisajele de iarnă sînt destinate vinurilor roșii seci selecte și vinurilor spumante incandescente. Anume asupra lor s-au centrat producătorii, iar circa 1000 de vizitatori au putut să le deguste și să voteze pentru cele îndrăgite.

Organizatorii evenimentului (Oficiul Național al Viei și Vinului, Uniunea Producătorilor și Exportatorilor de Vinuri din Moldova, cu sprijinul proiectelor USAID/CEED II și Filiera vinului) au instituit două premii: Decanter – pentru cel mai bun vin roșu sec, și Decanter – pentru cel mai bun vin spumant. Cele mai multe voturi au obținut vinul roșu sec Equinox 5 Elemente (gospodăria Crama domnească, proprietar Constantin Stratan) și vinul spumant alb Cricova Crisecco.

Vernisajul Vinului oferă amatorilor și cunoscătorilor de vinuri posibilitatea de a descoperi vinurile moldovenești și de a comunica direct cu producătorii, familiarizîndu-se cu secretele vinificatorilor. Și de data aceasta lucrurile noi despre cultura consumului vinului puteau fi aflate de la somelierul Achim Laurențiu Avram, președinte al Federației Somelierilor din România. El a comunicat cu plăcere cu toți consumatorii curioși. Iar înainte de eveniment, Achim Laurențiu Avram a susținut două master classuri – unul pentru reprezentanții restaurantelor (pentru a promova cultura consumului vinului în acest segment) și altul pentru jurnaliști (pentru ca mediile de informare să promoveze consumul corect al vinului).

Fiecare vizitator a primit în dar un ”instrument” pentru degustare, precum și un suvenir – un pahar de degustare cu logoul „Wine of Moldova” (de Ziua Vinului acestea se vindeau cu 60 de lei). Prețul unui bilet la „Vernisajul Vinului” a fost de 150 de lei. Toate biletele au participat la o tombolă, ale cărei 10 cîștigători au obținut cîte două sticle de vinuri selecte.

Programul de divertisment al Vernisajului fost asigurat de muzicienii Max Group, care au interpretat hiturile mondiale, precum și de ansamblul de dans Black & White, care a încins atmosfera cu un tangou (după aceasta dansatorii au oferit în hol master classuri pentru toți doritorii de a învăța rumba și paso doble). De asemenea, pe hol a fost prezentată o expoziție a pictorilor din cadrul proiectului Art School, orientat spre susținerea tinerilor care nu dispun de mijloace pentru dezvoltarea talentului său (picturile puteau fi procurate). Cîte 10 lei din prețul fiecărui bilet vor fi transferați pentru dezvoltarea acestui proiect.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?