X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

REACŢIA DURĂ a lui Lukaşenko la faptul că Rusia a interzis unele importuri din Belarus

21 dec. 2014,, 11:45   Politică
11092 23
Foto : vaseljenska.com
Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko este nedumerit de comportamentul Rusiei. În special este îngrijorat de impunerea unor restricţii asupra livrărilor de produse belaruse, scrie Gazeta.ru.

Liderul belarus a făcut astfel de declaraţii la întrevederea avută cu guvernatorul oraşului Sankt-Petersburg, Gheorghi Poltavcenko şi cu ambasadorul Rusiei în Belarus, Aleksandr Surikov.

"Comportamentul autorităţilor ruse nu doar că mă miră, dar şi mă nedumereşte. Dacă în timpul apropiat nu va fi normalizat comerţul dintre cele două ţări, vom fi nevoiţi să reacţionăm. Ce fel de comportament este acesta?!", s-a indignat Lukaşenko.

Preşedintele belarus susţine că poate soluţiona problemele cu Kazahstanul printr-o simplă convorbire telefonică. Lui Lukaşenko i se pare că pe exemplul Belarusului "cineva doreşte să-i demonstreze cuiva sau lumii întregi că poate fi îmblânzit". "Nu suntem doar căţei ca să fim luaţi de beregată, scuzaţi-mă de vulgaritate. Doar suntem o ţară de facto. De ce faceţi acest lucru?", a spus şeful statului belarus.

La rândul său, ambasadorul Rusiei în Belarus, Aleksandr Surikov, a remarcat că în această situaţie trebuie să se discute.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?