X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Andrian Candu susţine că nu se vrea prim-ministru

20 dec. 2014,, 09:55   Politică
4471 5
Foto: noi.md
Nu sunt interesant de funcţia de prim-ministru. Asfel a comentat democratul Andrian Candu speculaţiile apărute în presă. Totodată, atât democraţii, cât şi liberal-democraţii spun că este necesar şi un dialog cu PCRM în cadrul negocierilor.

Andrian Candu, vicepreşedinte PDM: «Nu vreau să zic că mă dezinteresează, dar nici nu mă interesează foarte mult funcţia de prim-ministru 0903 de fapt aşa cum nu m-a interesat nici funcţia de ministru al Economiei, dar am acceptat-o cu mare plăcere şi onoare».

Deşi nu face parte din grupurile de experţi care participă la negocieri, Candu sugerează că PD optează pentru menţinerea portofoliilor. Asta spre deosebire de liberali, care vor o reîmpărţire după principii europene.

Andrian Candu, vicepreşedinte PDM: «Eu sunt de acord cu altă regulă, că a trebui să existe o anumită continuitate instituţională, deoarece ministerele deja au o anumită memorie, există o anumită abordare. Cât priveşte solicitarea liberalilor de a invita societatea civilă la negocieri, şeful delegaţiei UE Pirkka Tapiola, are o părere separată vizavi de acest subiect».

Pirkka Tapiola, şeful delegaţiei UE la Chişinău: «Nu cunosc nicio ţară în care negocierile pentru formarea unei coaliţii să fie chiar deschise, dar cum am zis, este important ca totul să se concentreze pe interesul ţării, nu pe interese personale».

Între timp, liderul PD Marian Lupu şi cel al PLDM Vlad Filat spun că este nevoie de a continua negocierile cu participarea comuniştilor. Asta însă fără excluderea PL, în pofida zvonurilor. Anterior, liberalii au declarat că dialogul cu PCRM trebuie să aibă loc, abia după semnarea acordului de cele 3 partide pro-europene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?