Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Calmîc: Întreprinderile transnistrene vor fi nevoite să adere la acordurile dintre Moldova și UE (VIDEO)

19 dec. 2014,, 16:30   Economie
5144 2
Foto: noi.md
„Avem mult de lucru, inclusiv în ceea ce privește armonizarea actelor normative ale Republicii Moldova cu standardele UE. În timpul apropiat vom aproba noile coduri ale serviciilor vamale și fiscale”, a subliniat pentru jurnaliști viceministrul Economiei în exercițiu Octavian Calmîc, informează NOI.md.

La Chișinău se desfășoară un forum regional pentru susținerea dezvoltării economice a Moldovei de către Uniunea Europeană .

Funcționarul a mai comunicat că „la nivel național, concomitent va începe implementarea standardelor europene de calitate și renunțarea la standardele de model sovietic”. „Avem mult de lucru privind deprinderea și implementarea noilor standarde de însuși producători nu doar în domeniul calității mărfurilor și serviciilor, dar și în domeniul managementului, activității organelor de control etc.”, a menționat oficialul.
Specialistul și-a exprimat convingerea că agenții economici din Transnistria pînă la urmă vor adera la Acordul de liber schimb aprofundat si cuprinzător semnat între Moldova și UE.
„Deja acum, beneficiind de preferențele comerciale oferite Moldovei de UE în anul 2008, peste 40% din producția întreprinderilor din stînga Nistrului se exportă în Occident. În special, este vorba de mărfurile industriei ușoare. În regiunea transnistreană sînt mai mulți agenți economici cate în totalitate își vînd producția în statele europene. Însă aceste preferențe vor fi valabile doar pînă în ianuarie 2016 și dacă ei nu vor adera la acord, nu vor putea exporta în UE”, a atenționat Calmîc.




0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?