Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Liberalul Dorin Chirtoacă spune că negocierile au intrat în impas

18 dec. 2014,, 09:36   Politică
5968 4

Foto: noi.md

Cele trei partide pro-europene trebuie să găsească un compromis în cadrul negocierilor. Declaraţia a fost făcută de liberalul Dorin Chirtoacă, care recunoaşte că există anumite blocaje în discuţiile pentru formarea unei noi coaliţii.

Dorin Chirtoacă, prim-vicepreşedinte PL: «Negocierile vor continua şi este necesar să fie găsit un compromis de cele 3 partide care participă la negocieri».

Dorin Chirtoacă nu a precizat care este motivul blocajului la negocieri, însă a negat că problema a apărut din vina PL-ului, aşa cum vehiculează mass-media. Totodată, liberalii spun că mizează în continuare pe discuţii în prezenţa presei şi a societăţii civile.

Dorin Chirtoacă, prim-vicepreşedinte PL: «Colegii din celelalte partide au spus că nu sînt de acord cu asemenea abordare, respectiv de unii singuri nu avem cum să rezolvăm problema».

Ultima oară, grupurile de experţi s-au întîlnit aseară la sediul PLDM. Discuţiile însă au avut loc cu uşile închise. Între timp, surse neconfirmate susţin că se pune la cale înlocuirea PL-ului în coaliţie cu PCRM-ul. Asta după ce comuniştii s-au arătat dispuşi să colaboreze cu partidele pro-europene. Totodată, liderul PCRM Vladimir Voronin a declarat la o emisiune televizată că ar accepta postul de preşedinte al ţării, dacă i s-ar propune. PLDM, PD şi PL au început negocierile pentru formarea unei noi coaliţii acum circa 2 săptămîni. Cele trei partide au împreună 55 de mandate, suficiente pentru a guverna, nu însă şi pentru alegerea preşedintelui.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?