Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Veste bună: după Crăciun se vor iefteni ouăle de găină

17 dec. 2014,, 14:45   Societate
3307 0
Foto:esp.md
„Prețurile la carnea de pui, probabil, nu se vor majora, chiar dacă din cauza deprecierii bruște a leului există toate premisele. În schimb, ouăle de găină după Crăciun se vor iefteni treptat”, a declarat pentru NOI.md președintele Uniunii Crescătorilor de Păsări din Moldova, Ion Bîzgu.

Comentînd deprecierea monedei naționale, Ion Bîzgu a precizat că „este destul de probabilă solicitarea unor prețuri mai mari din partea producătorilor de cereale”. „Scumpirea furajelor se va răsfrînge și asupra prețului produsului finit. Prețurile pot fi influențate și de faptul că avicultorii importă ouăle de incubator și în cazuri rare puii de o zi ai hibrizilor finali”, a menționat președintele Uniunii Crescătorilor de Păsări din Moldova.

„Însă, avînd în vedere rezervele de nutrețuri și producție finită, am convingerea că pînă de sărbători prețurile la carnea de pasăre nu se vor majora. Cît privește ouăle de găină, conform datelor statistice, din ultimii 10 ani, după Crăciun prețul lor treptat scade și destul de semnificativ”, a precizat Ion Bîzgu.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?