Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Iurie Leancă pleacă la Bruxelles

16 dec. 2014,, 17:27   Politică
2864 1

Foto : epochtimes-romania.com

Prim-ministrul în exercițiu, Iurie Leancă, pleacă mîine la Bruxelles, unde va avea întrevederi cu mai mulți oficiali europeni. Programul vizitei include întîlniri cu comisari europeni și reprezentanți ai Consiliului European, informează NOI.md cu referire la Serviciul de presă al Guvernului.

Mîine seară, premierul va discuta cu Cecilia Malmstrom, comisar european pentru comerț. Joi, 18 decembrie, șeful executivului de la Chișinău va avea întrevederi separate cu Johannes Hahn, comisar european pentru politica de vecinătate şi negocieri pentru extindere, cu Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe, precum și cu vicepreședintele Comisiei Europene ce deține portofoliul Euro și dialog social, Valdis Dombrovskis.

De asemenea, Iurie Leancă va avea o întrevedere cu noul președinte al Consiliului European, ex-premierul polonez Donald Tusk, cu care va discuta despre reforma justiției, eficientizarea luptei cu corupția, asigurarea unei creșteri economice sustenabile şi reforma descentralizării.

Ulterior, premierul în exercițiu va participa la Summitul Partidului Popular European.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?