Eurovision stiri: 513
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Ucraina redeschide spațiul aerian deasupra a două mari orașe din estul țării

16 dec. 2014,, 16:50   Externe
2274 0

Foto: epochtimes.ru

Ucraina a anunțat redeschiderea, începând de marți, a aeroporturilor din Dnepropetrovsk și Harkov, două mari orașe ce se învecinează cu frontul din zona separatistă prorusă, unde zborurile au fost interzise începând de sâmbătă, din rațiuni de securitate, informează AFP.

'Aeroportul internațional din Dnepropetrovsk și-a reluat activitatea', au anunțat marți, într-un comunicat, autoritățile acestui aeroport. Aceeași informație a fost comunicată de aeroportul din Harkov.

În schimb, aeroportul din Zaporojie (sud), situat de asemenea în apropiere de teritoriile aflate sub controlul rebelilor, va rămîne închis pînă sîmbăta aceasta, potrivit Serviciului de aviație civilă al Ucrainei.

Orașele vizate, centre industriale din Ucraina, sînt locurile-cheie a trei regiuni situate la granița cu regiunile separatiste Donețk și Lugansk, scena rebeliunii separatiste proruse. Legăturile aeriene cu aceste regiuni rebele sînt întrerupte de mai multe luni.

Aeroportul din Lugansk a fost complet distrus în timpul luptelor, în timp ce cel din Donețk rămîne unul dintre punctele fierbinți ale confruntărilor dintre forțele armatei ucrainene și ale separatiștilor proruși, confruntări ce durează de luni de zile.

Un Boeing al companiei Malaysia Airlines, ce asigura legătura între Amsterdam și Kuala Lumpur, a fost doborît la 17 iulie de o rachetă trasă din zona aflată sub controlul separatiștilor proruși, toate cele 298 de persoane aflate la bord pierzîndu-și viața.

Kievul și SUA i-au acuzat pe rebeli, care ar fi folosit o rachetă furnizată de Rusia, fapt dezmințit de Moscova, care la rîndul său acuză armata ucraineană.

La sfîrșitul lui noiembrie, autoritățile ucrainene au interzis deja zborurile tuturor companiilor aeriene ruse cu destinația Dnepropetrovsk și Harkov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?