Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4005

Reșetnicov: E timpul să nu mai împușcăm politic unul în altul

15 dec. 2014,, 10:31   Politică
5146 14

Foto: noi.md

După ce anterior reprezentanții PCRM au declarat că sînt dispuși să colaboreze cu partidele care au acces în Parlament, inclusiv cele proeuropene, Artur Reșetnicov a dezvăluit condițiile în care un asemenea scenariu ar fi posibil. În cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, deputatul a precizat că această cooperare e necesară pentru consolidarea societății, informează NOI.md.

„Noi ne-am expus că am putea să examinăm posibilitatea inițierii consultărilor cu partidele parlamentare în scopul consolidării societății, întăririi independenței, suveranității, neutralității, reintegrării țării. Cu alte cuvinte, dacă partidele aflate în Parlament vor lăsa într-o parte unele divergențe și ideologii și vor lua ca bază opțiunea alegătorilor, cetățenilor, care vor lucruri firești – pace și bunăstare în Republica Moldova, în așa fel Partidul Comuniștilor ar putea să pună umărul la dezvoltarea Moldovei”, a menționat Reșetnicov.

Deputatul nu exclude posibilitatea izbucnirii unei crize politice, în cazul în care alegerea președintelui țării nu va întruni un număr necesar de voturi, în 2016. Din acest considerent, spune comunistul, noua majoritate parlamentară trebuie să fie stabilă pe întreg mandatul Parlamentului.

„Noi, comuniștii, am întins mîna cetățenilor și noi trebuie să învățăm lecțiile, care uneori nu au fost reușite și nu au fost în beneficiul societății, țării sau cetățenilor. Cred că e timpul să coborîm de pe baricade, să nu mai împușcăm politic unul în altul. Sîntem o țară, sîntem un popor și este important să facem ceva pentru cetățenii Republicii Moldova. Dacă vom arunca săgeți unul în altul, țara nu numai că va stagna și va rămînea pe loc, dar riscă ca să se ducă în întuneric. Indiferent de ideologia sau culoarea partidelor care au fost alese și sînt acum în Parlament, ar trebui să găsim puncte care ne unesc, nu ne despart unii de alții ”, mai spunea Reșetnicov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?