X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Serghei Nazaria: Acordarea Moldovei a statutului de aliat militar al SUA va aduce o dezbinare suplimentară a societăţii

12 dec. 2014,, 18:30   Politică
8346 28

Foto: noi.md

Acordarea Moldovei a statutului de aliat militar al SUA, fără a fi membru al NATO, va aduce o dezbinare suplimentară a societăţii moldoveneşti, majoritatea căreia se pronunţă împotriva Alianţei Nord-Atlantice. Astfel a comentat pentru NOI.md decizia respectivă a autorităţilor SUA preşedintele Asociaţiei Istoricilor şi Politologilor „PRO Moldova”, doctor habilitat în ştiinţe politice Serghei Nazaria. El a mai menţionat că această decizie încalcă statutul de ţară neutră fixat în Constituţia Moldovei. Ea va avea un impact negativ asupra relaţiilor Moldovei cu Rusia. „În urma adoptării acestei decizia Moldova nu va avea nimic de cîştigat, ci doar va pierde”, a menţionat Serghei Nazaria.

Potrivit lui, societatea moldovenească şi aşa este dezbinată, iar decizia menţionată a SUA privind acordarea Moldovei a statutului de aliat militar, fără a fi membru al NATO, va face societatea şi mai confuză.

Savantul istoric menţionat că din punct de vedere militar, militar-strategic Moldova nu prezintă importanţă pentru SUA, iar acţiunile părţii americane în ansamblu sînt orientate spre îndepărtarea Moldovei, Ucrainei, Georgiei şi altor fostelor republici sovietice de Rusia, pentru ca orice punct din spaţiul post sovietic să se poziţioneze drept antirus. Serghei Nazaria a indicat că SUA încearcă să instituie un cordon în jurul Rusiei, să o marginalizeze, precum şi să micşoreze influenţa ei în lume.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?